Het verhaal van Flapjack Nederland

Het verhaal van Dorset Flapjack Nederland begon tijdens een trainingskamp van Mark Oude Bennink en Edo van der Meer (beiden actief op hoog niveau in de triathlon) op Lanzarote. Edo vertelt: “In december 2011 waren we voor een trainingsstage op Lanzarote om ons voor te bereiden op het aanstaande triathlonseizoen. Na een goede week trainen begon onze eigen voorraad sportvoeding op te raken waardoor we genoodzaakt waren op zoek te gaan naar een alternatief. Een bezoek aan het lokale winkeltje op het sportcomplex bleek een schot in de roos. Naast de bekende merken (felgekleurde etiketten met niet al te lekkere smaken) zagen we een doos ‘Dorset Flapjacks’ staan. Deze havermoutrepen zagen er een stuk smaakvoller uit dan de varianten ernaast. Ook waren ze per reep een stuk zwaarder dus meer waar voor ons geld en minder repen meeslepen op de fiets. De keuze viel op de Flapjack met Yoghurt-smaak. Na twee uur fietsen begon het hongergevoel stilaan te komen en braken we de eerste Flapjack aan. Na een week plakkerige, zoete sportvoeding te hebben gehad was deze reep een verademing. Stevige bite, niet zo zoet, voedzaam en een lekkere topping. Voor ons het perfecte tussendoortje. De rest van de week bezochten we het supermarktje dagelijks totdat ze door hun voorraad heen waren. Terug in Nederland bleek, bij navraag bij de Flapjack-bakkerij in Engeland, dat de repen niet in Nederland werden verkocht. De teleurstelling van dit nieuws zette zich al snel om in actie en vanaf voorjaar 2012 hebben we ervoor gezorgd dat de Dorset Flapjacks ook in Nederland verkrijgbaar zijn!”
podium-klazienaveen-2015
Edo van der Meer en collega
Sarissa de Vries op het podium
NK halve Triathlon
bennink
Mark wordt 2e bij Challenge Almere-Amsterdam
en wint het NK hele afstand
                Inmiddels heeft Mark al een tijdje een fulltime baan en heeft  Edo het ook druk met zijn triathlon coaching bedrijf ‘EDO sports’. Vandaar dat Maarten Strijbosch (sinds oktober 2015) en Edwin Dasselaar (sinds april 2016)  het stokje hebben overgenomen van deze twee heren. Vanwege een andere baan, is Edwin gestopt sinds juli 2019 en continueert Maarten in zijn eentje het bedrijf. Onder leiding van de huidige eigenaar hoopt Flapjack Nederland de komende jaren meer bekendheid te generen en een begrip te worden in Nederland/België. Naast triatleten is Flapjack inmiddels bekend bij: wielrenners, roeiers, survivalaars, hardlopers, schaatsers, wandelaars en vele andere sporters. Maar ook mensen die zin hebben in een lekkere en voedzame reep als tussendoortje weten Flapjack Nederland steeds vaker te vinden.